Van Egy Szőke Asszony

Szeptember Persze hogy akartam! De most mennem kell! Vajon tetszeni fogok neki? El sem merem hinni! Nem lett volna szabad elhagynod! Olyan akcentusom van, mintha nem az angol lenne az anyanyelvem.

Lusta asszony! Mehmet ne is keresse! Az sem sokkal kisebb mint ez. You are commenting using your WordPress. You Van Egy Szőke Asszony commenting using your Google account. You are commenting using your Twitter account. You are commenting using your Facebook account. Notify me of new comments via email. Susani, susani, susani! Kommt, singt, und klingt, kommt, pfeifft und trompt!

Von Jesus singt, und Maria! Kommt ohne Instrumenten Van Egy Szőke Asszony Bringt Lauten, Harfen, Geigen mit! Hier muss die Musik himmlisch sein! Weil dies ein himmlisch Kindelein.

Singt Fried den Menschen weit und breit, Eia! Gott Preis und Ehr, in Ewigkeit! Vom himmel hoch o Englein kommt! Sohasem hittem volna, hogy ezzel a mosollyal gyilkolni lehessen. Az apja nem adta. Elmentem mellette! Ki akarta ezt? Akarom hinni. Mit akart itt? Nem Van Egy Szőke Asszony neki. Neki haj kell. Ki tudja. Nem ismetelte. Ha hallja, elkezd nevetni. Nem tudom, hova. Micsoda hasonlat! Csak igya meg baba, gyorsan, gyorsan. Persze hogy kap. Csak a baba kap.

No, itt van. Nem szabad. Gyorsan, gyorsan! Ah, igen! Kezdem unni. Semmire sem lehetett vele menni. De hiszen akkor meg van mentve. De az anya nem aludt el. Ez csakugyan igaz volt. Rossz, vizes tej! Ha a szeme furcsa is. Milyen tervekkel akart az kimenni innen! Ez a kert! Minden van benne, amit az ember csak kigondolhat. Ez semmi? Mindig rajzolt, mindig rajzolt. El kellett hoznunk magunkkal. Ki viseli azokat? Verset is tanul. Mindennap el kell neki mondani valamelyik verset. Csak maradj mindig ilyen szorgalmas.

Egy vastag hang. Nem is tudtam! Anna felel. Elnevettem magam. Hogy elaltassalak? Azt mondtam, nem megyek le a kertbe. Fent maradtatok a teremben? Mondta ezt valaki neked? Cilinek selyemruha kellett. Mondom a kicsinek: rosszul neveled azt a gyereket, mindent megengedsz neki. Cili moziba megy.

Olvasd el! AZ EST. Ez csakugyan a te versed. Van Egy Szőke Asszony ez megint csak nekem baj! Oda se neki! Nem akarom, hogy elmenjen! Nem lehet. Most ezt minden ember meg fogja tudni. Nem tudom, mi ez. Hol kaptam ezeket? Soha verset! Ez csendes beteg volt. Tegnap megint itt volt az ura. Rettenetes ez! Milyen beteg volt akkor! Nincsenek sehol. Itt az emberek folyton virslit esznek.

Elhallgat zavarodottan. Kicsit megijedt, kicsit mosolygott. Nem szabad innia. Egy csepp vizet sem estig! Ki fogja most szoptatni azt a kis gyereket? Meg kellett halnia. Vannak ilyenek. Hova gondolsz! Te nem vagy olyan! Meg is mondtam neki. Ki hallott ilyet? Nun, jammern Sie noch immer? Olyan idegsokkot kapott, amibe csaknem belehalt. Ez az ember nagyon szeret valamit, amit nem volna szabad szeretnie.

Te mindig nevetsz! S akkor beleszerettem. Nem tudom, minek nevezzem. Nem tudtam aludni. Semmi bajom sincs. Mi van abban? Tanulni nem tudsz! Mit feleljek neki! Mit felelhetek? Akkor gyermek voltam. Milyen rettenetes! Soha, soha! Mert tudom, hogy hazudok! Senki sincs mellettem. Nem hagyott. A gyermekem! Aludni, aludni! Hogy micsoda izmai vannak! Arti kacag. Honnan vetted?

Most Patyu nincs itthon, mindent szabad enni. Van Egy Szőke Asszony a kezemmel! De mi nem zavartattuk magunkat. Aki nem akar beteg lenni, az nem beteg. Volt egy amerikai. Majdnem megettem, olyan aranyos volt, ahogy ezt mondta. Mint egy kis kutya leste minden mozdulatunkat. Erre tudja, mit mondott? Maga csak nem hitte ezt komolyan? Ott volt Zs. Nem engedtem. Nem igaz? Ki tudja meddig? Majd ha nagy leszel! Hiszen te szereted a verseket! Te azt hitted, alszom.

Jaj lenne akkor nekem! Ahhoz asszonynak kell lenni. De maga soha. Mire gondoljak, mivel foglalkozzam? Mit gondol? Ezt akarom! Nem tudom, hogy jutott ez eszembe.


The Greatest Is Love - Wayne Watson - New Lives For Old (Vinyl, LP, Album), Centre Of Eternity - Ozzy Osbourne - MP3 (CD), Amy, I Love You., Diese Tage - Various - Made In Germany (CD), Samba De Negro - Elis Regina - Fascinação - O Melhor De Elis Regina (CD), Drive - Various - The 80s 2 (CD), Morgenstern - Rammstein - Reise, Reise (CD, Album), Oh Mengapa - Dato Sudirman* - Lagenda Hit Senandung Rakyat (CD), Bagatella (Figueroa Remix) - Zhivorad Milich - Bagatella (File, MP3), Inscriptions - Ancestral Voices - Divination (Vinyl, Album), Nabta Playa - Joey Anderson (2) - Invisible Switch (CD, Album), Jugulator - Judas Priest - Jugulator (CD, Album), Knoxville Rag - Kenny Wayne Shepherd - 10 Days Out: Blues From The Backroad (CD, Album, Album)